Search

Prizma (gost: Dragi Mislej – Mef), 19.4.2024, 20.30

23,00

Primorska skupina PRIZMA je prvič nastopila v Divači, 25.maja 1974 v zasedbi Igor Kos, Ladi Mljač, Franci Čelhar in Danilo Kocjančič.
Z avtorskim delom so začeli 1976, ko so pisali glasbo in nastopili v seriji mladinskih oddaj Pisani svet na RTV Slovenija in na ta način postali prepoznavni v celotni Sloveniji. Sledila so sodelovanja na številnih festivalih (Slovenska popevka, Pop delavnica, Vesela jesen, DSZG, Opatijski festival, Zagreb fest, MMS …) kjer so prejeli vrsto prvih in ostalih nagrad, sodelovali so na TV snemanjih raznih oddaj, polnili naslovnice tiskanih medijev, izdali dva albuma, eno kaseto in tri male plošče.
Skladbe sta prispevala Danilo in Franci, pomemben je bil tudi prispevek zunanjega sodelavca Draga Misleja – Mefa, ki je prispeval večino besedil.
Med leti 1979 in 1983 so nedvomno sodili v elito slovenske glasbene scene. Ko so leta 1987 dosegeli vrhunec, so se sporazumno odločili za začasno prenehanje delovanja. To bi najverjetneje postalo trajno, če nebi februarja 2010 Dragan Bulič v
hali Tivoli organiziral koncert vodilnih skupin iz 70 in 80. let. Nastopila je tudi Prizma: https://youtu.be/shlLmWoJyiY
Glede na navdušenje publike sta originalna člana – pevec Ladi Mljač in pianist Franci Čelhar obudila zasedbo v obliki akustičnega tria. Dodatni član je kitarist Matjaž Švagelj, sicer poznan po sodelovanju s Slavkom Ivančićem in skupino Kalamari.
Ker letos mineva 50 let od nastanka skupine, so se »fantje« odločili, da obletnico obeležijo z nizom koncertov po Sloveniji in zamejstvu v „okrepljeni“ zasedbi. Pridružila sta se jim še bobnar Bogan Turnšek – Poly (Avia bend, Kalamari…) in basist Giovanni Toffoloni (Nina Pušlar, Eva Boto, MMS band…).
Predpremiero bodo imeli 19.04. v blunoutu v Domžalah. Dogodek bo vodil avtor besedil Drago Mislej-Mef. Poleg legendarnih skladb v izvedbi Prizme (Pogum, Senca, Tujca, Ta moška – Na vratih listek, Dobrodošli..) bo tudi MEF predstavil nekaj svojih starejših in novih skladb.
Back to Top
Product has been added to your cart